Magiški ir skambūs „100 % Arabika“ kavos užrašai ant pakuočių ne visada yra tiksli informacija apie kavos kokybę.

Italijoje teigiama, kad Arabika be Robustos yra net ne kava.

Daugelis užkietėjusių Arabikos gerbėjų pabuvoję Italijoje bei jaukioje kavinukėje užsisakę Espresso maloniai nustemba ir sulaužo savo įsisenijusius stereotipus Robustos atžvilgiu. O viso to priežastis labai paprasta!

Espresso kavai be kvapo yra svarbus dar du komponentai:

Pirmas iš jų yra skonis. Robusta suaštrina Arabikos pupelių skonį ir taip atsiranda unikalesnis skonis.

Antrasis iš jų yra švelni karamelinės spalvos kavos puta, kurią italai vadina „crema“ (liet. puta). Tai tirštas, aliejingas kavos sluoksnis priduodantis kavai specifiškumo be kurio Espresso kava būtų ne Espresso.

Būtent šio susisluoksniavimo priežastis – Robusta.

Skonis ir pasirinkimas, kaip žinia yra labai individualus dalykas. Tad jeigu Jūs norite kartesnio ar aitresnio skonio kavos – rinkitės gerą kavos mišinį su „special“ Robustos prieskoniu. O jeigu esate, Espresso fanas ir norite kava mėgautis su gardžia bei tiršta puta, tai Jums prireiks šios „special“ pupelės – Robustos – magijos.

P.S. Skirtingų Arabikos rūšių kilogramo kaina rinkoje svyruoja nuo 1 EUR iki 100 EUR – tai taip pat parodo, kad sunku pasitikėti tik vienu žodžiu „Arabika“, ypatingai jeigu pakuotės etiketėje nėra nurodyta tiksli kavos kilmės šalis. Kitaip tariant, ne viskas auksas, kas auksu žiba.

22sausio
2019
  • 196
  • 0

Pridėti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus paskelbtas. Privalomi laukai pažymėti *